+36 20 950 27 73 info@freshcity.hu

Minden háznak saját története van.

A Práter utca 19. számú ház sem kivétel ez alól, sőt!

(A múltjához az 1956-os forradalom korszakából való történet is kapcsolódik.)

A FreshCity – ami a nevében a frisset, a megújulást hordozza – a háznak egy új, korszakos történetét kezdte el írni.

Ez az építkezés a Práter 19. épületnek nem külső megújulást, nem“ráncfelvarrást” hoz, hanem teljes megújító átalakulást. A pincétől a padlásig. Szó szerint. 🙂

Ebben az átalakulási folyamatban a patinás történelmi épület a megerősítési munkálatoknál tart.

Mivel az épület – igaz, hogy könnyűszerkezetes megoldással, de mégis csak – 3 új szinttel bővül, ezért először a megnövekedő terhelés biztonságos elviselésére kell alkalmassá tennünk a tartószerkezetét. 

Nézzük akkor először a pincét!
A pincében előkészülünk az új padlólemez kialakításához.15-20 cm vastag monolit vasbetonnal töltjük föl, ami az alapmegerősítés része.

És mi van a padlással?
A tetővel együtt bontjuk azt is. Így a közel 130 éves falak ideiglenesen “megpihenhetnek, fellélegezhetnek” egy időre. A bontással ugyanis kb. 500 m2 területen szabadítjuk meg őket a padlás agyagjának, a tető fa szerkezetének, a cserepeknek, a kémények egy részének, és a tűzfalaknak a valódi (és nem történelmi) súlyától.

Ugyanakkor a csapos-fagerendás födém megmarad. Ez a – a házat tervező Hoffmann Ármin tervei alapján készült – mesteri szerkezet állja az idő  próbáját. Mindössze a rovarok, kártevők és gombák elleni védelemre van szüksége. Az elkészült faanyagvédelmi szakvéleményben leírt technológiai utasítások alapján ez most zajlik.

A háznak még sok más elleni védelemre is szüksége van; például a villám ellenire.
Ennek a földelési hálózata elkészült, üzemképes. (Reméljük sosem lesz rá szükség.)

Call Now ButtonHívjon most!